Η Χούντα δεν τελείωσε το 73 28η προς 29η μέρα στη Σύναγμα.

Η Χούντα δεν τελείωσε το ’73  28η προς 29η μέρα στη Σύναγμα.
Τα Ματ χτύπησαν με σαρωτική επίθεση τους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα,
γιατί φώναζαν συνθήματα αντιμπατσικά…

 

 

«Το Μπατσόκ είναι εδώ, τώρα φέρνει και  στρατό…πάνω στο Λυκαβητό.”


 

Επίδειξη δύναμης και στρατιωτικής πυγμής με άνωθεν εντολές… Μετά τις 15 Ιούνη μια νέα  κατασταλτική μέθοδος  εκκαθαριστικής επιχείρησης εναντίων των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα. Την έβαλαν σε εφαρμογή στις 2 παρα 10 τα ξημερώματα,,,και ενώ οι 300 βουλευτές ειχαν  διαπράξει  την ξετσίπωτη και  ντροπιαστική τους κίνηση εμπιστοσύνης… στην βορειο-αμερικανόδουλη κυβέρνηση παπανδρεού… και των δοσίλογων ρουφιανων προδοτών βλέπε  Παγκαλου κλπ χοντρόπετσα καθάρματα, που κουβαλάνε το ΔΝΔ των χιτών ταγματασφαλιτών και μαυραγοριτών… όπως ο παππούς του. Μάλιστα   είχαν ήδη αποχωρήσει από το κτήριο της αστικής δημοκρατίας τους.
Παρά την επιχείρηση σκούπα που επιχείρησαν  προσπαθώντας να καταπνίξουν την λαϊκή οργή και αγανάκτηση … μια ώρα μετα η πλατεία …όταν γεμάτη κόσμο που τραγουδούσε και χόρευε μαντινάδες από το λυράρη… γιορτάζοντας μια ακόμη δυναμική νικη του κινήματος.
Τίμημα, δυο συλληφθέντες, στα λουλουδάδικα (σίγουρα)  δεκάδες τραυματίες από χτυπήματα, άλλοι τοσοι/ες με αναπνευστικά προβλήματα… Παρόλα αυτά η τρομοκρατία τους δεν πέρασε.

Ούτε η ντεμεκ τρομοκρατία και η αυτό βαφτισμένη περιφρούρηση φασισταριων  της Χρυσης Αυγής και του καρατζαφερικό μορφώματος τους λάος και αλλων δολοφονών τσογλανιών αυτοχρισθέντες αναρχοκομουνιστοφαγους  ΔΕΝ ΠΈΡΑΣΕ.
Εκείνοι που άμεσα αναζητούν τη σύγκρουση σε κάθε τους κινηση… και θελουν να τραβηξουν κόσμο γυρω τους, , με βρώμικο, προβληματικο ΄επικινδυνο τροπο στηριζόμενοι τα πατριωτικά ναζιστικά ιδεώδη τους…. Καλυμενοι από τα συνθήματα που λανσαρουν «Ελλας ελλας η ταν η επι τας» και αλλα πατριωτικά του κώλου παίζουν καλό παιχνιδάκι με την ανοχη… των ψυχραιμότερων που αμφιβάλαμε εαν θα συνεχίσουν να είναι οι ψυχραιμότεροι και κάποια στιγμή αποφασίσουν να μην χαϊδεύουν τα γουρούνια αλλα να τα πετάξουν εξω με κλοτσιές και παραδειγματικά…
Δυο τύποι λοιπόν ένας με μαύρα ρουχαλάκια και καπελάκι τζοκει με το ΑΕΚ στη πίσω μέρος και τυλιγμενος με μια ελληνική σημαία καθως και ένα φιλακαρι του με γκρι μπλουζάκι και τζιν παντελόνι… σπο τος 7 και ξεκίνησαν ένα ρεσιτάλ ουρλιαχτών και άναρθρων κραυγών περι κόκκαλων ηρών και αξίες … πατριοναζιστικές.
Έβριζαν τα Ματ σεξιστικά και τουςε έλεγαν να κατεβάσουν ασπίδες…. Γιατί οι 300 σπαρτιάτες πολέμησαν για όλους μας και για να μπορουμε να αναπνέουμε ελεύθερα όλοι μας… Αλλά δεν μας έπεισε… γιατί εκεί στην εσωτερική πλευρα του μπρατσου στο δεξί χερι είχε ο κυριος αυτούς ο τρίμερα αγανακτισμένος… ένα τατουάζ με διπλό πελεκι.
Μετά κρέμασαν την ελληνική σημαια στη σιδεριά-τοιχος των μπατσων…. και μετά ένας σασφαλιτης από την πλευρό του φραγμού των ΜΑΤ εσωτερικά πήγε και την… αποκαθήλωσε… Όταν η αφορμή για να ξεκινήσουν πάλι αυτοί οι δυο το παραλήρημα περί προδοτών… και να μαζευτεί και άλλος κόσμος του είδους τους και να φωνάζουν προδοτες… χτυπώντας κάγκελα και βρίζοντας,,, ακατάληπτα…
Λίγο αργότερα… μια άλλη λεκτική αντιπαραθεση ξεκινησε με τους μπατσους στην πλευρα με το τοίχος στη βουλή μετά τα λουλουδαδικα.

«Μπατσοι γουρουνια δολοφονο騻Οι μπατσοι δεν είναι παιδιά των εργατών είναι τα σκυλια των αφεντικών» «ελλας ελληνων αστυνομικών ρουφιανων δολοφονων και βασανιστών. Εκτοξευτικέ προς τα προκλητικά γουρούνια των ΜΑΤ ένα μεγάλο λουτρινο αγιοβασιλιατικο αρκουδάκι,  μπουκαλάκια νερό και πολύ σαλιο…

Η βουλή στο εσωτερικό προαύλιο άρχισε να μαυρίζει από τα ένστολα καθάρματα που έπαιρναν θέσεις παντού και έκαναν φραγμούς ακόμη και 6 κορδονιών και κατέκλυσαν τις σκλάβες πανω από τον άγνωστο στρατιώτη αλλα και ολο το πάνω προαύλιο.
Ο φόβος μην εισβάλει το πλήθος στη βουλή και τους παρει φαλάγγι, ειχε φέρει δεκάδες διμοιρίες περιφερικά αλλα και μεσα στη βουλή, ενώ στο Λυκαβηττό.. ειταν σε εντιμότητα να παρέμβουν στα αστυνομοτραρα στρατα βλέπε ΕΚΑΜ. Παράλληλα τη γνωστή αύρα – κανονάκι νερού, χτες το είχαν βγάλει στη Βας. Σοφίας πίσω από το φραγμό στα λουλουδαδικα…

Λίγο αργότερα… κάποιοι αυτοεκλεγμενοι τιμωροί… εθνοφασιστοπατερες…. Κατάλοιπα της Φρειδερίκης της «Χ» και των γερμανοτσολιαδων, των ρουφιανων και τον ταγματασφιλτων,  + πιτσιρικια φασιστακια καμένα … έστησαν μια προβοκάτσια, η καλύτερα προσπάθησαν να στήσουν… αλλά πω πω τι κράμα τι κρίμα τι κρίμα  δεν ειχε καλό αποτέλεσμα.   Δεν θαφτήκαν στο οδοστρομα της πανεπιστημίου με συνοπτικές διαδικασίες, η δεν εγιναν λίπασμα για τα δεντρα και τα φυτα τα παρτέρια.

Η στημένη χρυσαυγιτικη προβοκάτσια…

Μια ομάδα 30 τραμπούκων φουσκωτών φασισταριών που έδιναν  τον εθνικοπατριοτικο τους   χείμαρρο βλακείας διαπληκτιζόμενοι με τα Ματ στο σιδερένιο φραγμο –τοίχος στα λουλοδαδικα… ξεκίνησαν πογκρόμ εναντίων… αναρχικών σ. που έφτασαν από την πανεπιστημίου προς το σύνταγμα. Αναχαιτίστηκαν τα φαντάσματα… αναίμακτα σχεδόν. Ε αυτοί πρέπει να φύγουν κακήν κακός από την πλατεία μαζί με τα ασφαλιταρια φιλαράκι τους και τα κοπροσκυλά των ΜΑΤ που τους έχουν υπο την ομπρέλα του ελληνικού εθνοσήμου στη στολή τους.

Αντίσταση και ανυπακοή…

28 προς 29η μερα και οι μπάτσοι οργανωμένα και με σαφέστατες εντολές έκαναν επίδειξη δύναμης και πρόβα των σχεδίων τους. Λίγες μόλις μέρες μετά την πρώτη σαρωτική επίθεση των ΜΑΤ στις 15 Ιουνη , τα ΜΑΤ με νεο σχέδιο… κάνουν πρόβα τσενεραλε για  σαρώνουν ανελέητα τον κόσμο και εισβάλουν στο σύνταγμα απο παντού για να πνίξουν τη λαική  αγανάκτηση.

Η διμοιρία της επίθεσης και οι άνωθεν εντολές…

Λίγα λεπτά μετα τη 1.3ο διμοιρία των Ματ τρέχει στην Κριεζοτου. Παίρνει εντολή και φρενάρει. Επιστρέφει τρέχοντας στη βας. Σοφίας δίπλα στο φραγμό από την πλευρά της Πανεπιστημίου. Οι προθέσεις είναι εμφανείς από την πρώτη στιγμή, πάει να σπρώξει τον κόσμο που είναι τόσο στο δρόμο οσο και στο πεζοδρόμιο

Οι ομάδες «ψυχραιμίας μπαίνουν μπροστά με τα χέρια ψηλά. «Ήρεμα ηρεμα, κανουμε ειρηνική διαμαρτυρία»  Φωνάζουν στους μπάτσους και βάζουν μπροστά στα κορμιά τους. Η απάντηση είναι κατηγορηματική και απλή… από τα Ματ ¨Τι ειρηνική ρε μαλάκα, εδώ μας  βρίζεται» και ακολουθεί συντονισμένη επίθεση των μπάτσων. Εκτοξευτήκαν πλαστικα μπουκάλια νερού καφέδες και ένα μεταλλικός σωλήνας…
Τα ΜΑΤ ορμούν… δακρυγόνα ξυλο χτυπήματα λιντσαρίσματα δυο διαδηλωτών που σέρνονται κάτω και ξυλοκοπούνται ανελεητα από τα «παιδιά με τα ροπαλακια»
Τα Ματ προελαύνουν και διώχνουν τον κόσμο προς Πανεπιστημίου.

Την ιδια στιγμή και εν ο κοσμος δεν φεύγει, εφορμούνε οι διμοιρίες από τη Βουλή προς την Αμαλίας και την Οθωνος… και κάνουν σκούπα. Από την κατω πλευρό βγαίνουν διμοιρίες, μεσα από τις Νίκης και το υπουργείο Οικονομικών κυκλώνοντας το σύνταγμα και από κατω ενώ οι δολοφόνοι της βίας Δίας δέλτα γάμα έψιλον,  εισβάλουν προς το σύνταγμα από τη Φιλελλήνων και μένουν εκεί με φάρους μαρσαρίσματα και καουμποιλίκια.

Κάδοι σκουπιδιών κλείνουν το δρόμο και εμποδίζουν την κυκλοφορία οχημάτων από το Σύνταγμα προς Φιλελλήνων για να μην παρασυρθεί ο κοσμος που τρέχει προς τα κάτω πανικόβλητος. Τα ΜΑΤ κάνουν συνέχεια επιθέσεις… μέχρι τις 3 και 10 οπού αρχαΐζουν σαν καλο ρυθμισμένες μηχανές να αποχωρούν….
Η πλατεία συντάγματος…. Γεμίζει κοσμώ…. Στη βουλή πάνω το ίδιο και τα γιουχαισματα πέφτουν βροχή στα μπατσόπουλα…

Το Σύνταγμά είναι ένα διαμάντι… που θέλει περιποίηση και φροντιδα. Νεες ιδές και φαντασία. Το σύνταγμα συγκλονιστικό. Ζούμε ιστορικές στιγμές. Καθορίζουμε τη ζωή μας και παλεύουμε για αυτήν. Έμμεσα για το μέλλον , άμεσα για τη προσωπική μας ακεραιότητα και των διπλανών συντρόφων φίλων άγνωστων αγανακτισμένων. Απέναντι στην εξουσία και τους δολοφόνους της.
Μπορούμε στο σύνταγμα να σκοτώσουμε τον μπάτσο που έχουμε μέσα μας.
Θέλει προσπάθεια, υπομονή, κουράγια, αντοχές και καλή σκέψη. Τα έχουμε όλα και τα επεξεργαζόμαστε καλά, μη μείνουμε στάσιμοι. Ας δυναμώσουμε και άλλο. Μας φοβούνται μας τρέμουν. Τους κάνουμε να έχουν χάσει τον ύπνο και τον ξύπνιο τους. Στο χέρι μας είναι να μη μας χειραγωγήσουν.

Τους δείξαμε οτι μπορούμε και με άμυνα και με παθητική αντίσταση  μπορούμε και με αντι-βία μπορούμε και με όλα. Μπορούμε με ψυχή βαθιά. Ας τα συγχρονίσουμε καλύτερα για καλύτερα αποτελέσματα.

Μιλάνε και αναφέρονται στη Μεταπολίτευση. Ο μεγαλύτερος λαϊκός ξεσηκωμός μετά τη Μεταπολίτευση. Λάθος μέγα. Αν πάμε πιο βαθιά στην ιστορία θα δούμε οτι 29 ημέρες και νύχτες το Σύνταγμα δεν έχει κρατηθεί ποτέ. Ούτε το 1944. Στα Δεκεμβριανά.

Θες με μουσική, θες με τα κορμιά μας. θες με δόντια, θες με τα νύχια..θές με πέτρα , θές με τα χερια. Το Σύνταγμα κρατιέται και είναι λεύτερο και ανυπάκουο. Ας το κανουμε τη δική μας  Καταλονία, ας το κάνουμε το δικό μας γαλατικό χωρίο, ας το κάνουμε προπύργιο αντίστασης και ανυπακοής. Ας το κάνουμε τον τάφο της μιζέριας  και της ηττοπάθειας

Δυο προτάσεις και μια σκέψη:

=====(Δε χρειάζονται  φα ντασματα στην πλατεία. Ούτε πάνω ούτε κάτω ούτε αριστερά ουτε δεξιά ούτε σε καμιά γωνία. Μόνο στις τρύπες τους)  Ας αλλάξουμε τα συνθήματα των φασιστών ας τους πετάξουμε έξω γιατί είναι επικίνδυνοι και χειρότεροι από τους μπάτσους. Είναι φασίστες. Μπορούμε καλύτερα χωρίς αυτούς. Το ίδιο ισχύει και με τα ένστολα γουρούνια αλλά και τα κρατικά σκυλιά με τα πολιτικά. Ας οργανωθούμε καλύτερα, ας δούμε πιο μπροστά από αυτούς. και αν ξαναμπούν στην καρδιά του συντάγματος να φυλάνε τα άδεια μάρμαρα (ντεμεκ οτι θα μας έχουν διαλύσει) γιατί εμείς θα μαστε στη Βουλή, η απλά να τους έρθει ξαφνικό…και να τους πνίξουμε στο σιντριβάνι.

=====Το σύνταγμα μπορεί να γεννήσει την εξέγερση στις γειτονιές. Να συνεχιστεί η αντίσταση στις γειτονίες, όταν οι τραπεζίτες και τα κρατικά σκυλιά θα πηγαίνουν να κάνουν κατασχέσεις σπιτιών στα σπίτια μας και συνοδεία μπάτσων θα θυροκολλούν… τις τραπεζικές μπίζνες. κανένα σπίτι, σε τραπεζίτη. Ας το προχωρήσουμε ας πετάξουμε τους σπόρους σε κάθε σοκάκι…

=====Ας κατεβούν οι χιλιάδες άνεργοι στο σύνταγμα, οι χιλιάδες οικογένειες χωρίς ρεύμα… οι τραπεζοκόμοι, οι καθαρίστριες… ας κατεβούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, σπάζοντας μια φορά τη μπάλα του φόβου που έχουν δέσει στο πόδι τους κάνοντας πέρα τους ωχαδερφισμού και της μίζερης ηττοπάθεια τους. να γίνομαι ακόμη περισσότερες χιλιάδες… ας γίνουμε ένα και δυο και τρία… εκατομμύρια κόσμος…. ας γίνουμε πολλά εκατομμύρια κόσμος σε όλο τον κόσμο. Είμαστε δισεκατομμύρια περισσότεροι/ες . Είναι ελάχιστοι και τρομοκρατημένοι… τόσο… που και στην  τουαλέτα…. με μπράβους και σωματοφύλακες πάνε.

Το Σύνταγμα είναι το όπλο μας. Δεν το πουλάμε δεν το υποσκάπτουμε δεν το αφοπλίζουμε δεν το χαρίζουμε. Το διεκδικούμε το απαιτούμε και το έχουμε. Γιατί είναι δικό μας και τώρα μιλάμε εμείς…

 

 

κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ