Τρόμος από φυματίωση στη φυλακή της κέρκυρας!

Έχω ενημέρωση πως κρατούμενοι της φυλακής κέρκυρας μεταφέρθηκαν μαζικά στο νοσοκομείο προς διαπίστωση της πιθανής μόλυνσης τους από τη νόσο της φυματίωσης δεδομένου πως συγκρατούμενος τους τώρα διεγνώσθη πως φέρει εδώ και έναν χρόνο τη συγκεκριμένη ασθένεια. Σημειωτέον πως η φυματίωση είναι νόσος μεταδοτική, μπορεί να προσβάλει όλα τα όργανα του ανθρώπου και είναι υπεύθυνη για το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ετησίως, μεταξύ των μεταδοτικών νοσημάτων.

Εκείνο που προκαλεί τη μεγαλύτερη ντροπή είναι πως οι κρατούμενοι φόρεσαν επαναχρησιμοποιημένες μάσκες κατά την έξοδο τους από τη φυλακή προκειμένου να μη μολύνουν τους υπόλοιπους – χωρίς κανείς να νοιαστεί εάν με τον τρόπο αυτό θα μεταδώσουν μεταξύ τους την επικίνδυνη νόσο.

Επιπλέον, το γεγονός πως η προληπτική αντιμετώπιση μεταδοτικών ασθενειών στις ελληνικές φυλακές με εμβολιασμό, εξετάσεις κ.ά. είναι σχεδόν ανύπαρκτη! Σε έναν χώρο που οι άνθρωποι βρίσκονται σε στενή επαφή στοιβαγμένοι σε βρώμικα κελιά αποθήκες που δεν αερίζονται, είναι ανήλια και έχουν υγρασία!

Και το σημαντικότερο …  τα μεσαιωνικά κελιά της απομόνωσης στη φυλακή της κέρκυρας δεν έχουν κανένα παράθυρο προκειμένου να αερίζονται και οι τοίχοι τους μυρίζουν μούχλα από την υγρασία, είναι λογικό οι άνθρωποι να μολύνονται και να αρρωσταίνουν μέσα σε τέτοιους απάνθρωπους χώρους κράτησης…

ΕΠΙΠΛΕΟΝ Τα πειθαρχεία της φυλακής κέρκυρας είναι βασανιστήρια, έχουν κοντά ταβάνια και είναι υπερβολικά μικρά, δεν επιτρέπουν την ανθρώπινη κίνηση και έχουν οδηγήσει αποδεδειγμένα ιστορικά πολλούς ανθρώπους στην τρέλα και στην αυτοκτονία.

Θεωρώ πως πρέπει να αναδειχτούν τα παραπάνω ζητήματα, να διεκδικήσουμε έστω εξετάσεις και εμβολιασμούς σε όλους τους κρατούμενους, να καταργηθεί η μέθοδος της απομόνωσης και

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΛΙΩΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ !

Μέχρι να γκρεμίσουμε και τον τελευταίο τοίχο της φυλακής…

συντρόφισσα