Δωρεάν Υγεία ΤΕΛΟΣ – Βάζουν είσοδο και στα Κέντρα Υγείας!

Ενημερωθήκαμε ότι όλοι οι ασθενείς που εισέρχονται στα Κέντρα Υγείας, είτε για συνταγογράφηση, είτε για εξέταση από γιατρό, θα πρέπει να πληρώνουν είσοδο τριών ευρώ! Επίσης υπάρχει αναλυτικός τιμοκατάλογος, για όσες εξετάσεις γίνονται (εξετάσεις αίματος, ακτινογραφίες κτλ) και τις οποίες θα πρέπει να πληρώνει ο ασθενής επιπλέον. Το μέτρο πρόκειται να ισχύσει άμεσα, σε όσα Κέντρα Υγείας έχουν επαρκές προσωπικό για να κάνουν την είσπραξη.

Θεωρητικά, τα έξοδα αυτά θα καλύπτονται από το ταμείο, αν τα δικαιολογεί το ταμείο.

Αναρρωτήθηκε κανείς από αυτούς που βγάζουν τις αποφάσεις, τι θα γίνεται σε περίπτωση που δε δικαιολογούνται οι εξετάσεις από το ταμείο ή ο ασθενής είναι ανασφάλιστος;

Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε τη διαφορετική αντιμετώπιση των ασθενών, ανάλογα με την οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση. Τον τελευταίο καιρό, η εύρεση εργασίας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη και η ασφαλιστική κάλυψη αμφίβολη ακόμα και για τους εργαζομένους, καθώς τα ποσοστά της μαύρης εργασίας αυξάνονται. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε να διαλυθούν και οι τελευταίες δομές που προσφέρουν -στοιχειώδη έστω- περίθαλψη χωρίς διακρίσεις. Ειδικά σε μια περιοχή όπως η Λέσβος με πληθώρα ανασφάλιστων προσφύγων και μεταναστών, αλλά το ίδιο θεωρούμε ότι ισχύει και παντού, δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ Η ΟΧΙ.

ΔΕΝ ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.

πρωτοβουλία αγροτικών γιατρών Λέσβου