BANQUET:6 μήνες για μια υπόθεση φως-φανάρι στημένη

BANQUET: ένοχος κριθηκε από το διακστήριο ο συναγωνιστής και μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης Βασίλης Γούτας για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης δια του τύπου.

Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι 6 μήνες φυλάκιση με 3-ετή αναστολή γιατι σύμφωνα με το δικαστήριο είχε συμμετοχή στη συγγραφή προκύρηξης που "συκοφαντούσε" το μαγαζί.

Ο κατηγορόυμενος άσκησε έφεση μετά το πέρας της διαδικασίας.

Όλοι σήμερα 8:30μμ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα (Συγέντρωση Ναυαρίνου με Μητροπόλεως)

 

Να σπάσουμε στην πράξη την τρομοκρατία.

 

ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ;

 Από τη σημερινή ακροαματικη διαδικασία η οποία διήρκεσε τέσσερις ώρες έγινε ξεκάθαρος ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ της δίκης για την εργοδοσία του καταστήματος.

Για τους μετόχους-εργοδότες, μια απλή συκοφαντική δυσφήμιση, κατηγορία που αντιμετωπίζουν άτομα του είδους τους καθημερινά, μετατράπηκε στην πρώτη καθοριστική δίκη της νέας εποχής της κρίσης. Δηλαδή:

-Επιστράτευσαν πολλούς μάρτυρες τους οποίους ο δικηγόρος των κατηγόρων ανέκρινε με τις ώρες,

-εστίασε (ο ίδιος) δικηγόρος την προσοχή του σε στοιχεία ΕΠΟΜΕΝΗΣ υπόθεσης Banquet (τον ξυλοδαρμό 3 αλληλέγγυων που κατέθεσαν μηνύσεις)

-υπήρχαν γύρω διάφοροι παρατρεχάμενοι, που είχαν απίστευτο ζήλο (ενώ θα μπορούσε να παρίσταται μόνον ο δικηγόρος…) και

-η εισαγγελία φάνηκε να γνωρίζει πολύ καλά την υπόθεση, έχοντας μελετήσει κάθε λεπτομέρειά της – πράγμα που για μια υπόθεση δύο δυσφημιστικών λέξεων σε μία προκήρυξη είναι τουλάχιστον ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ!

 

Πηγή: athens.indymedia.org