Βρέθηκε κρατούμενος γιατί έκανε… παρατήρηση σε «Ζητά»

Κρατούμενος και σεσημασμένος καταγγέλλει ότι έγινε 40χρονος επιχειρηματίας, για μερικά… παλαμάκια και μια παρατήρηση προς αξιωματικό της ομάδας «Ζ», που έκανε τα στραβά μάτια σε τροχαία παράβαση, στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.

Ο Αλέξης Καμπαδάκης, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, συνελήφθη για το αδίκημα της «εξύβρισης κατά της αρχής», ύστερα από μήνυση του αστυνομικού.

Δακτυλοσκοπήθηκε και φωτογραφήθηκε ως κοινός κακοποιός, ενώ κρατήθηκε στο πλαίσιο του Αυτόφωρου, για ένα βράδυ, στο Αστυνομικό Τμήμα Δενδροποτάμου. Ο εισαγγελέας τού άσκησε ποινική δίωξη και όρισε τακτική δικάσιμο για την εκδίκαση της υπόθεσής του, τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 62, όπου μια ομάδα της ομάδας «Ζ» βεβαίωνε παραβάσεις σε οδηγούς μοτοσικλετών, το απόγευμα της 29ης Απριλίου. «Τη στιγμή εκείνη ανέβαινε τον δρόμο ένα ταξί, το οποίο, προς έκπληξη όλων όσοι καθόμασταν στο κατάστημά μου και σε διπλανό καφέ, έκανε αναστροφή, παραβιάζοντας τη διπλή γραμμή και το στοπ. Εισήλθε σε μονόδρομο και εξήλθε με την όπισθεν», ανέφερε στην «Ε» ο 40χρονος και συμπλήρωσε:

«Τότε άρχισα να απευθύνομαι με έντονο ύφος προς τον αξιωματικό της ομάδας, λέγοντας: "Αυτόν δεν θα τον γράψεις;". Οι "Ζητάδες" έμειναν απαθείς και δεν φιλοτιμήθηκαν να κάνουν έστω μια τυπική σύσταση στον διερχόμενο επαγγελματία αυτοκινητιστή. Εξοργίστηκα από τη στάση τους και χτυπώντας παλαμάκια, φώναξα 4-5 φορές: "Συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ., που γράφει επιλεκτικά μόνο τα παπάκια και τα μηχανάκια"».

Στη συνέχεια κατέληξε στο τμήμα, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

 

Β. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΥΛΗΣ