Το κράτος της Χρυσής Αυγής

Τα γεγονότα της αρχής έχουν ήδη γίνει γνωστά. Μπροστά τα ΜΑΤ και πίσω οχυρωμένοι με καδρόνια, πέτρες και μολότοφ οι Χρυσαυγίτες χτύπησαν την πορεία των αναρχικών-αντιεξουσιαστών που κατηφόριζε προς την πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα. Αυτά που δεν είναι γνωστά ακολούθησαν μετά την αναγκαστική υποχώρηση της πορείας και τα καταθέτουμε γιατί υπήρξαμε αυτόπτες μάρτυρες.

Τα φασιστοειδή ήταν μαζεμένα στο πεζοδρόμιο μπροστά στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα. Μερικοί φορούσαν κράνη, καναδυό κουκούλες, κάποια ξυρισμένα κεφάλια έλαμπαν, ενώ κουμάντο έκαναν ένας τύπος μεγάλης ηλικίας που δεν έδειχνε για Χρυσαυγίτης κι ένας άλλος, τριανταπεντάρης περίπου, που έδινε εντολές με ντουντούκα. Απέναντι, και στις δυο γωνίες, ήταν από μια διμοιρία των ΜΑΤ που έδιναν την Αχαρνών στην κυκλοφορία. Πλησιάζοντας είδαμε αναταραχή στη φασιστική ομήγυρη. Ξαφνικά διαπιστώσαμε ότι έχουν πιάσει έναν νεαρό και τον χτυπάνε. «Αυτός βάζει τις φωτογραφίες μας στο Ιντερμίντια» (!) φώναζε ένας με κράνος και προσπαθούσε να χτυπήσει το παιδί με το παλούκι που κρατούσε. «Εχουν πιάσει και αιχμάλωτο; Δημοσιογράφος είμαι», είπαμε στον επικεφαλής των ΜΑΤάδων. Τότε έδειξε να ξυπνάει, ενώ μέχρι τότε έκανε πως δεν έβλεπε. Φώναξε στη διμοιρία να κινηθούν προς το φασιστολόι, αλλά μόνο τρεις τον ακολούθησαν! Χώθηκαν μέσα στον κύκλο και προσπάθησαν να τραβήξουν το νεαρό, μιλώντας φιλικά στους Χρυσαυγίτες, οι οποίοι εξαγριώθηκαν και άρχισαν να χτυπούν όλοι μαζί το παιδί. Τα ρούχα του ήταν καταξεσκισμένα. Δεχόταν μπουνιές, κλοτσιές και χτυπήματα με ξύλα. Οι ΜΑΤάδες μίλησαν με τους επικεφαλής των Χρυσαυγιτών και η ντουντούκα άρχισε να φωνάζει «πίσω, πίσω». Οση ώρα οι ΜΑΤάδες μετέφεραν το παιδί στο απέναντι πεζοδρόμιο Χρυσαυγίτες έτρεχαν και το χτυπούσαν με μπουνιές και κλοτσιές, χωρίς οι ΜΑΤάδες να κάνουν τίποτα για να το προστατέψουν. Οταν έφτασαν στη γωνία, επειδή ήταν κόσμος συγκεντρωμένος, έκαναν έναν κλοιό γύρω από το νεαρό, όμως και πάλι Χρυσαυγίτες πλησίαζαν και έβριζαν. Απειλούσαν δε τον εμφανώς χτυπημένο νεαρό ότι ξέρουν το σπίτι του και θα τον κανονίσουν κ.λπ.

Μετά από λίγο, ήρθαν άλλοι ΜΑΤάδες έκαναν κλοιό και άρχισαν να απομακρύνουν το νεαρό. «Τον συλλάβατε;», ξαναρωτήσαμε τον αξιωματικό των ΜΑΤάδων. «Οχι τον πάμε στο Τμήμα για να τον προστατέψουμε και να κάνει μήνυση κατ’ αγνώστων», απάντησε. «Μα εδώ έχουν γίνει ένα σωρό αυτόφωρα αδικήματα, μπροστά στα μάτια σας και δεν κάνατε καμιά σύλληψη, πώς να βρεθούν μετά οι άγνωστοι;», παρατηρήσαμε. Ο ΜΑΤάς έμεινε για μια στιγμή κόκαλο και μετά γύρισε την πλάτη και πήγε να βρει τους άντρες του στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Είναι φανερό πως δεν πρόκειται μόνο για τις καλές προσωπικές σχέσεις ΜΑΤάδων-Χρυσαυγιτών. Είναι φανερό ότι οι ΜΑΤάδες έχουν εντολές για συνεργασία. Και οι εντολές έρχονται από ψηλά.

από την ΚΟΝΤΡΑ 11/07/09