Εάν οι άνθρωποι ενώσουν τις δυνάμεις τους μπορούν να μετακινήσουν βουνά

“Εάν οι άνθρωποι ενώσουν τις δυνάμεις τους μπορούν να μετακινήσουν βουνά”
 Είμαστε κάτοικοι της υπαίθρου, συναντηθήκαμε ως σκεπτόμενοι άνθρωποι χωρίς ιεραρχία και με γνώμονα την άμεση δημοκρατία. Γνωριστήκαμε  σε αγροτικούς αγώνες και κινητοποιήσεις. Σκοπός μας είναι να επεξεργαστούμε ζητήματα που αφορούν τις ζωές μας, την παραγωγή, την εργασία, καθώς επίσης και τη λεηλασία των ανθρώπινων αξιών αλλά και του φυσικού κόσμου από τους κυρίαρχους.

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την ύπαιθρο, το φάντασμα της εγκατάλειψης , του ξεκληρίσματος, της φτώχειας, της απαξίωσης και της έλλειψης προοπτικής. Αυτή η σκοτεινιά των καιρών αποτελεί πρόσφορο έδαφος για κάθε άρπαγα, για κάθε καιροσκόπο. Αρχικά με τον απόλυτο έλεγχο της επικεντρωμένης στα αγροτικά οικονομικής δραστηριότητας, όπου εκμαύλισαν με επιδοτήσεις και άλλες μορφές εξαρτήσεων (δάνεια με επαχθείς βέβαια όρους) έτσι ώστε η παραγωγή από αυτάρκης και αειφόρος μετατράπηκε σε ελλειμματική και οικολογικά ανισόρροπη. Κατόπιν στράφηκαν ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικής συνοχής, καθιστώντας κάθε μη κερδοφόρα δραστηριότητα αφελή. Η πολιτιστική επίθεση που δέχτηκαν οι χωριάτες/ισσες από τα κυρίαρχα μέσα (ΜΜΕ) δεν άφησε χώρο για τις μέχρι τότε αναπτυγμένες σχέσεις με τους συνανθρώπους αλλά και την ύπαιθρο. Όλα για το χρήμα! Ακόμα και οι χαροκοπιές, όπου πως και πως ο κόσμος περίμενε να αναπαυτεί από το μόχθο της εργασίας και να δει μακρινούς συγγενείς και φίλους, μετατράπηκαν σε επιχείρηση.

Απέναντι σε αυτή τη θλιβερή πραγματικότητα, ψάχνουμε τον αντίλογο στην επικρατούσα αδιαφορία. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποταχτούμε στην αθλιότητα που μας επιβάλλεται από την κερδοφορία ή από τον κυρίαρχο τρόπο ζωής, αλλά θα παλέψουμε με αξιοπρέπεια ενάντια σε καθετί που έρχεται να στερήσει τοσο από εμάς, όσο και από τους επόμενους μια γόνιμη και ελεύθερη ζωή. Μαζευόμαστε, μοιραζόμαστε τις αγωνίες μας και αποφασίζουμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας μια συλλογικότητα προβληματισμού και δράσης. Επιδιώκουμε να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης ως απάντηση στον ατομικισμό που προβάλλεται και στη “λογική” του βολέματος . Ξέρουμε ότι η αλληλεγγύη που θα προκύψει από αυτές τις σχέσεις είναι αυτή που θα αφρατέψει τη γη για να απλώσουμε ακόμα πιο βαθιά τις ρίζες μας στα χώματα του τόπου μας.

Νομίζουμε ότι η μακρά νύχτα της αιχμαλωσίας και των διαψεύσεων αρχίζει να διαλύεται, καθώς οι τεράστιες αντιφάσεις του πολιτισμού αποκαλύπτονται πλέον πλήρως. Σε τελική ανάλυση, κανείς δε θα γλιτώσει από τον απανθρωπισμό του ανθρώπου και τη λεηλασία του πλανητικού οικοσυστήματος.

Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τη λαίλαπα της εμπορευματοποίησης και του κέρδους.

Η κοινωνική έρημος που μας περιβάλλει είναι το καλύτερο μάθημα για να μας οδηγήσει στην κοινωνική απελευθέρωση, έτσι ώστε να απολαύσουμε τις χαρές της ζωής σε όλο τους το μεγαλείο.

  •  Τα κείμενα-προκηρύξεις τυπώνονται σε χιλιάδες αντίτυπα και οι εφημερίδες τοίχου σε  εκατοντάδες. Διανέμονται χέρι με χέρι στα χωριά.

Για να γίνουν οι ιδέες πράξεις, πρέπει να κυκλοφορούν.

Ανοιχτή Συνέλευση από ΧΩΡΙΑ ΒΔ Κρήτης
css.php