DEBTOCRACY // ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ

06/04/2011 by: kiko

Όταν η δημοκρατία

υποτάχθηκε στο χρέος

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Το DEBTOCRACY αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Το ντοκιμαντέρ θα διανέμεται δωρεάν από τα τέλη Μαρτίου χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης και θα υποτιτλιστεί σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες.

Ο Αρης Χατζηστεφάνου και η Κατερίνα Κιτίδη μιλούν με οικονομολόγους, δημοσιογράφους και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφοντας τα βήματα που οδήγησαν την Ελλάδα στην παγίδα του χρέους- τη χρεοκρατία. Το DEBTOCRACY παρακολουθεί την πορεία χωρών όπως ο Ισημερινός, που δημιούργησαν Επιτροπές Λογιστικού Ελέγχου αλλά και την αντίστοιχη προσπάθεια που ξεκίνησε στην Ελλάδα.

Στο Debtocracy μιλούν, μεταξύ άλλων, οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος  Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Φερνάντο Σολάνας, δημοσιογράφοι όπως  o Άβι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take – Η κατάληψη) και ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation). Ακόμη προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος και η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος Die Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

Τη μουσική επένδυση προσφέρει ο Γιάννης Αγγελάκας και επιστημονική επιμέλεια έχει ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης.

Την παραγωγή του DEBTOCRACY ανέλαβε η εταιρεία BitsnBytes. Το μοντάζ υπογράφει ο Άρης Τριανταφύλλου.

Σε αυτή την προσπάθειά ζητάμε τη βοήθειά σου. Οι δημιουργοί του DEBTOCRACY εργάστηκαν αφιλοκερδώς αλλά τα έξοδα ανέρχονται ήδη σε χιλιάδες ευρώ. Προκειμένου να αποφύγουμε κάθε είδους εξαρτήσεις απευθυνόμαστε σε συνδικάτα και εργατικές ενώσεις. Κυρίως όμως απευθυνόμαστε σε πολίτες που θέλουν να γίνουν συμπαραγωγοί. Ενίσχυσε και εσύ την παραγωγή  ενός ανεξάρτητου ντοκιμαντέρ, καταθέτοντας όσα χρήματα επιθυμείς μέσω Paypal ή σε τραπεζικό λογαριασμό. Όσοι το επιθυμούν θα αναφέρονται ως συμπαραγωγοί.


O Αρης Χατζηστεφάνου είναι δημιουργός της εκπομπής Infowar στο Ρ/Σ Σκάι και αρχισυντάκτης του Thepressproject.gr

H Κατερίνα Κιτίδη είναι αρχισυντάκτρια του tvxs.gr και του τηλεοπτικού Infowar.

 

@ Vimeo

[vimeo]http://vimeo.com/22036773[/vimeo]


@ Dailymotion

[dailymotion]http://www.dailymotion.com/video/xhztyb_debtocracy_shortfilms#from=embed[/dailymotion]

 

Download @ Rapidshare

Download DEBTOCRACY

Comments

One Response to “DEBTOCRACY // ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ”
 1. Diama4 says:

  Ο σιωπών δοκεί συναινείν .
  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόλυση του Άρη Χατζηστεφάνου
  Κυριακή, 10 Απριλίου • 12:00 μ.μ. – 1:00 μ.μ.

  http://www.facebook.com/event.php?eid=199402350091361

  Υπάρχει ένας πολύ απλός έξυπνος και αποτελεσματικός τρόπος για να καταλάβεις αν κάποιος κάνει καλά τη δουλειά του : το κυνηγητό που τρώει από τα καθάρματα της σαπίλας της πολιτικής ζωής της χώρας.

  Συμπέρασμα : Ο Χατζηστεφάνου , στα χνάρια του Κούλογλου, έκανε εξαιρετική δουλειά. Ίσως να μην αγγίζει την τελειότητα γιατί τότε θα έβλεπε τα ραδίκια ανάποδα.
  Σε τέτοιους λειτουργούς και υπερασπιστές των ελευθεριών μας μέσω της δουλειάς τους, ελάχιστος φόρος τιμής είναι η υπεράσπισή τους από όλους εμάς τους απλούς «βολεμένους» και μη, ενισχυμένου του αγώνα μας από το Ελληνικό φιλότιμο ανταπόδοσης της προσφοράς τέτοιων ανθρώπων.
  Πώς?
  Πολύ εύκολα :
  ξοδεύοντας 1 – 2 ΏΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΟΥΛΑ ΜΑΣ παρευρισκόμενοι ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
  ώστε να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στα φιλοΜνημονιακά καθάρματα και στους σπογγοκωλάριους «συναδέλφους» τους, αλήτες – ρουφιάνους δημοσιογράφους, που αμαυρώνουν το λειτούργημα της δημοσιογραφίας και της έγκυρης ενημέρωσης.
  http://diama4.blogspot.com/2011/03/infowar.html
  Ο δρόμος προς την ελευθερία και την πρόοδο στρώνεται με μικρές πετρούλες. Η συγκέντρωση (όπως και κάθε συγκέντρωση κάτω των 300.000 ατόμων) έχει ΚΑΙ συμβολικό χαρακτήρα.
  Τί νόημα έχει κάποιο είδος συμπαράστασης σε τέτοιους ανθρώπους, τύπου «μπράβο και ξαναμπράβο αλλά βγάλτα πέρα μόνος σου».
  Δεν κερδίζονται με απραξία οι μάχες.
  Υπάρχει κάτι πιο σημαντικο τούτες τις δύσκολες, και καθοριστικές για το μέλλον, μέρες ?
  Ο σιωπών δοκεί συναινείν .
  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόλυση του Άρη Χατζηστεφάνου
  Κυριακή, 10 Απριλίου • 12:00 μ.μ. – 1:00 μ.μ.

  http://www.facebook.com/event.php?eid=199402350091361