«ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ»

Βράδυ Κυριακής 24/10/2010 λίγο πριν τα μεσάνυχτα, πραγματοποιήθηκε φασιστική επίθεση σε μαγαζί μεταναστών. Τέσσερα οπλισμένα άτομα με πτυσσόμενα γκλοπ και σπασμένα μπουκάλια επιτέθηκαν στους δύο υπαλλήλους και έκλεψαν τα κινητά και το ταμείο του καταστήματος. Ένας από τους δύο υπαλλήλους, χτυπημένος στο κεφάλι, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ ο ένας από τους επιτιθέμενους ακινητοποιήθηκε και παραδόθηκε στην αστυνομία.

Αρκετοί σύντροφοι κατέφθασαν στον τόπο της επίθεσης, μίλησαν με τους μετανάστες και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Α.Τ. Λάρισας, όπου είχε οδηγηθεί ο φασίστας.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που οι νοσταλγοί των ταγμάτων ασφαλείας και της ναζιστικής Γερμανίας επιτίθενται σε μετανάστες. Πριν μια εβδομάδα είχαν σπάσει τις λάμπες του ίδιου καταστήματος και είχαν γράψει φασιστικά συνθήματα με την υπογραφή της Χρυσής Αυγής.

Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, δε φέρουν καμιά ευθύνη για την οικονομική κατάσταση της χώρας και σίγουρα στα φοβισμένα για το αύριο πρόσωπά τους δε θα βρούμε γενεσιουργές αιτίες.

Στα πρόσωπα των μεταναστών μπορούμε να αντιληφθούμε τα ίδια συναισθήματα αμφιβολίας και αγωνίας με εμάς για το σήμερα του Δ.Ν.Τ. και τη γενικότερη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου σε εργασιακά και κοινωνικά κεκτημένα δικαιώματα αιώνων.

Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι’

Κοινωνική αλληλεγγύη

Ταξική αλληλεγγύη

Αλληλεγγύη χωρίς σύνορα

Ιός Κοινωνικής Απελευθέρωσης