ΚΑΤΑΓΓΕΛΪΑ : «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ» -δίπλα μας- ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ> τους θέλουμε ; και αν όχι γιατί τους χαϊδεύουμε… ακόμη.

Το καλύτερο  ευχαριστώ είναι η αλληλεγγύη στην πράξη. Ανέκδοτη φωτογραφία από προσωπικό αρχείο ρεπόρτερ. Είναι από τα δεκεμβριανά του 2008 – (18/12/2008) Στην πανεπιστημίου στο  οφθαλμιατρείο. Τα ΜΑΤ πετάνε δεκάδες χημικά στον κόσμο κατά πρόσωπο.  Ασφυξία.  Αναρχικοί σώζουν « τη φωτογραφική μηχανή»  δημοσιογράφου.  Τρεις άνθρωποι ξεφτίλισαν το κράτος και την καταστολή. Και ο φωτορεπόρτερ  4.

 


ΚΑΤΑΓΓΕΛΪΑ :  «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ» -δίπλα μας-  ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ>  τους θέλουμε ; και αν όχι γιατί τους χαϊδεύουμε… ακόμη.

Οι σύντροφοι δεν δίνουν συντρόφους…

Για  ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ και ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. (κανένας συναισθηματισμός και χάδια πια. Έχουμε πόλεμο.)

 

Μαρτυρία σ.

(Δυο καλόπαιδα  κάνουν επίθεση ένας από πίσω και ο άλλος απο τα πλάγια για να πάρουν τη μάσκα σ. που βρισκόταν στο σύνταγμα στις συγκρούσεις στην Κ. Σερβίας προς την πλευρά της πλατείας πριν τη Σταδίου) Ακολούθησε μια  «στενή» επαφή…   και ευτυχός κανένας δεν βρέθηκε στο οδόστρωμα μεσα στον κακό χαμό με ότι συνεπάγεται από  κάτι τέτοιο. Αν οι μάγκες αυτοί ήταν ασφαλίτες, τότε λυπάμαι πολύ που έληξε αναίμακτα…

 

Αρπάζοντας τη μάσκα από άνθρωπο που είναι μέσα σε αιθαλομίχλη δακρυγόνων εχει τα εξής αποτελέσματα.

====Ο ενας/μια που χανει ξαφνικά τη μασκα πνίγεται εντελώς αβοήθητος μεσα στα χημικά και πέφτει στην καλύτερη των περιπτώσεων αν δεν τον σαπίσουν οι μπάτσοι και αν δεν τον συλλάβουν η του αρπάξουν φωτογραφική μηχανή κάμερα η ότι κραταει. Η φωτογραφική μου μηχανή έχει συλλήψεις ανθρώπων που ξυλοκοπούνται και το υλικό αυτό από κάποιους μάγκες «φετιχιστές των γηπέδων» δεν υπολογίζεται καθόλου όπως ούτε καν υπολογίζεται η ανθρώπινη  ζωή δίπλα του. Δεν εχω αλληλεγγύη με κάποιον που θα με πετάξει σαν το σκυλί πνιγμένο στα δακρυγόνα για την πάρτη του και τον σκοπό του. Δεν εχω αλληλεγγύη με φασιστακια που δεν υπολογίζουν παρα μόνο την πάρτη τους. Έχω αλληλεγγύη με τον διπλανό μου που πνίγεται από τα δακρυγόνο που χτυπιέται στο κεφάλι και πεφτει και εκει θα πέσω να τον σώσω γιατί είναι δίπλα μου και κινδυνεύει όποιος όλοι όσοι βρισκόμαστε στο πεδίο βολής των ένστολων γουρουνιών. Δεν θα άφηνα -όπως και πολύς άλλος κόσμος, πότε κανέναν στα χέρια των γουρουνιών. Πολύ δε να τον άφηνα εκεί … η θα τον πέταγα… βορά  στα θυρία…

====Σε καμία μάχη… δεν έχουμε περιστατικά αγωνιστές να αφοπλίζουν με τη βία άλλους αγωνιστές δίπλα τους για να να τους πάρουν τα όπλα και πολεμήσουν εκείνοι καλύτερα γιατί έτσι κρίνουν εκείνοι. Αν έπεφτα νεκρός ναι. Τιμή μου να μου πάρει τη μάσκα σύντροφος και να τη χρησιμοποιήσει και όχι να μου την πάρουν οι μπάτσοι για τη δικογραφία τους.

====Η μάσκα από τον μαλάκα που θα την αρπάξει από σ. μέσα στην κόλαση των συγκρούσεων δεν μπορεί να φορεθεί επι τόπου γιατί ήδη είναι λουσμένος στα δακρυγόνα και δεν μπορεί  να αναπνεύσει  ακόμη και αν την βάλει επι τόπου γιατί και η μάσκα είναι γεμάτη χημικό και εσωτερικά.

===Μένει ενας άνθρωπος πεσμένος και πνιγμένος στο δρόμο για να εχει μάσκα ένα κάποιο παιδάκι που δεν έχει. Και γιατί δεν πάει να πάρει από κανα ΜΑΤατζή στην τελική.

Κανένας σοβαρός άνθρωπος αν όχι πραγματικά ηλίθιος καγκουρας υπηρέτης τους «εγω» τους , ουρά  φασίζουσων αντιλήψεων και νοοτροπιών, αν όχι φασιστική  χουλιγκανιά των γηπέδων και της φετιχποίησης του ατομικισμού η  ασφαλίτης,  ΔΕΝ  θα έκανε επίθεση σε διπλανό του σ.  μέσα στη μάχη των συγκρούσεων. Δεν έχει πέτρα στο χέρι δίνει άλλη μάχη, Όχι δεν έχει πέτρα στο χερι γιατί κρατάει φωτογραφική μηχανή. Έχει όμως ένα όπλο που λέγεται φωτογραφική μηχανή, και ένα «μάτι»  που καλύπτει περιφερικά και βλέπει και ενημερώνει για το τι γίνεται και προστατεύει τους δίπλα του, και ενημερώνει  για το αν φεύγει δακρυγόνο, η πέτρα από τα ματ, και φωνάζει. ‘Πέτρα προσοχή, η κρότου λάμψης και το κλωτσά) Στις 11 Μάη τον χτυπημένο κόσμο ποιος τον μάζεψε από κάτω και δεν τον άφησε στα χέρια των ΜΑΤ?

Κανένας σοβαρός άνθρωπος λοιπόν δεν θα έκανε τέτοια βρώμικη επίθεση σε σ. δίπλα του. Επίθεση πισώπλατα  σε οποιοδήποτε άνθρωπος που παλεύει στην πρώτη γραμμή  μονο και μονο για να του αρπάξει τη μάσκα και να τον αφήσει σαν σκυλί  να πνιγεί μέσα στα δακρυγόνα. Κανένας  σοβαρός άνθρωπος δεν θα άφηνε τον διπλανό του σε μια τέτοια κατάσταση στα χέρια των μπάτσων. Ούτε άνθρωπο ούτε φωτογραφική μηχανή με υλικό στα χέρια των μπάτσων.

 

Την επόμενη φορα σε  ανάλογη επίθεση και όχι μια αλλά δυο φορές, στην κόλαση των χαμηλών στην πρώτη γραμμή,  με κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα αλλά και με τον μεγαλύτερο κίνδυνο να χαθεί πολιτικό κινηματικό υλικό με κρατική καταστολή θα αντιμετωπίσουμε τους μάγκες αυτούς ως εχθρούς και όχι ως συντροφους, αλλά ως τσόγλανοι, και καλόπαιδα των φετίχ της πέτρα, αν όχι ως  ασφαλίτες και φασιστικά γουρούνια επικίνδυνους για το κίνημα και για την αντι-πληροφόρηση.

(πόσο χαϊδεμένους χαρακτηρισμούς μπορούμε να κάνουμε δλδ όταν μάλιστα  ουρλιάζεις σε κάποιον που σου κάνει μαρς, μέσα στους καπνούς των δακρυγόνων και των ΜΑΤ που εξορμούν σαρωτικά, ότι είσαι  σύντροφος ότι είσαι κινηματικός ρεπόρτερ ότι είσαι ιντιμιαντιάς ότι δεν εισαι ρουφιάνος κλπ κλπ  και  αυτός – γιατί έτσι γουστάρει βάση της εκπαίδευσης του στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των γηπέδων,- να συνεχίζει να σε απειλεί και  πάει να σε χτυπήσει για να σου πάρει τη μάσκα.  Ε Όχι. Ως αιδώ.  Δεν έχουμε πλέον  καμία αξιακή θεωρία για τη συντροφικότητα την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια που να ταιριάζει στο τόσο δα με αυτούς του κυρίους.  Η προστασία τους κινήματος είναι μεγαλύτερη από την επικινδυνότητα των χρήσιμων ηλιθίων.   Στην τυφλαμάρα των δακρυγόνων δεν θα άφηνα ποτέ κανένα διπλανό μου αβοήθητο. Ακόμη και αν δεν έβλεπα τίποτα, θα τον τραβούσα προς την ελευθερία δεν θα τον άφηνα να πνίγεται από τα δακρυγόνα.

Για την ιστορία που επαναλαμβάνεται… γιατι η βλακεία… είναι αήττητη. Η μήπως όχι.

Έχουν κλαπεί με το γνωστό  «καλό τρόπο» σε δυο τουλάχιστον περιπτώσεις από φωτορεπόρτερ πρακτορείων και μάλιστα με απειλή σφυριού. Στη μία ο ενας έφυγε με τη μάσκα ο άλλος χωρίς τη μάσκα έπεσε και ξυλοκοπήθηκε από τα ΜΑΤ και προσπάθησαν να του πάρουν και τη μηχανή. Στη 2η περίπτωση μια φωτορεπόρτερ επίσης,   που της πήραν τη μάσκα έμεινε ξερή στην πλατεία Εξαρχείων και την έσωσε ένας μεταλλικό στύλος που στηρίχτηκε για να μην την ποδοπατήσουν οι μπάτσοι. Σε μια άλλη μάλιστα, καλόπαιδα έβγαλαν και  μαχαιρι.» Δώσε τη μάσκα ρε με το καλό» Και το οξύμωρο, ένας που απειλήθηκε ήταν  φωτορεπόρτερ που έβγαλε την φωτο με τον ένοπλο ΜΑΤΑ να σημαδεύει 15 χρονα το Δεκέμβρη, ένας άλλος – απειλήθηκε με μαχαίρι παρακαλώ στη Φειδίου- ήταν ο βασικός μάρτυρας με αποδεικτικά στοιχεία για σ. που της τσάκωσαν το σαγόνι οι μπάτσοι και την κατηγορούσαν για επίθεση. Κλπ κλπ.

Όποιος θέλεις μάσκα είναι πιο πολιτικό να την αρπάξει από μπάτσο και όχι από σ. δίπλα του.

Αυτοί οι τύποι και οι λογικές που κουβαλάνε δεν έχουν σε τίποτα να ξεχωρίσουν με τους φασίστες που ορμάνε σε «κουκουλοφόρους» και τους βγάζουν τις κουκούλες και τους δίνουν στους μπάτσους ουρλίαζοντας πιάστε τους κουκουλοφόρους. Η μόνη διαφορά είναι ότι κάποια καλόπαιδα δεν φωνάζουν πιάστε τους κουκουλοφόρους, σου αρπάζουν τη μάσκα και σε αφήνουν έρμαιο στη λύσσα των μπάτσων που σε πνίγουν στα χημικά…

Οι κάμερες οι φωτορεπόρτερ και οι δημοσιογράφοι που είναι μπροστά ξέρουν θα σας το πουν και επίσημα.  «έμενα με εχουν σώσει αναρχικοί κουκουλοφόροι μπαχαλάκιδες αγανακτισμένοι με ψυχή βαθιά. Θα με σκότωναν τα ΜΑΤ  και εκείνοι  με έσωσαν  βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους»

 

 

Υ.Γ :Για την φοτο,

Συγκινητικό και μένα με κάνει πάντα να δακρύζω για τις χαμένες αξίες αλληλεγγύης και συντροφικότητας αλλά και να χαμογελώ γιατί τις ίδιες αξίες  που βρίσκονται στη ψυχή βαθιά όπως τότε  αυτά που δεν ζήσαμε στο Γράμμο και στο Βίτσι αλλά τα  βιώσαμε στα δικά μας δεκεμβριανά και στην καθημερινότητα μας.  Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παρακαλώ να μην ανοίξει συζήτηση άσκοπη και ανούσια εδώ μέσα. Ας ανοίξουν συζήτηση κάποιοι με το μυαλό τους αν όχι στον καθρέπτη τους. Η ομάδα συναισθηματικής διαχείρισης ισορροπίας και ηρεμίας  του συντάγματος θα τους βοηθήσει οπωσδήποτε. Οι αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι, αυτοί είναι στα γραφεία τους και οι μπάτσοι εκτός των φωτογραφικά της ασφάλειας έχουν και τις κάμερες που τα βλέπουν πανοραμικά. Δεν είναι η κάμερα δίπλα μας ο εχθρός. Οι ασφαλίτες είναι . Για όλους/ες μας.

 

Η αλληλεγγύη το όπλο μας.

 

κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ