Να δράσουμε οργανωμένα για να φέρουμε τον κόσμο στους δρόμους και τις πλατείες.

Κάτω οι καταχραστές και οι απατεώνες.

Σύλληψη και λογοδοσία.

Να δράσουμε οργανωμένα για να φέρουμε τον κόσμο στους δρόμους και τις πλατείες.

 

 

Σήμερα κανείς δεν πιστεύει όσα λένε οι καταχραστές της εντολής του λαού και απατεώνεςεκβιαστές του.

Όλοι ξέρουμε πως ξεγέλασαν τον κόσμο και του πήραν την ψήφο με την υπόσχεση νακαλυτερέψουν τη ζωή του και να τον οδηγήσουν στο φως, ενώ αυτοί καταχράστηκαντην ψήφο του λαού για να τον εκμεταλλευτούν και να τον οδηγήσουν στο σκοτάδικαι την καταστροφή. Δεν χρειάζονται επιχειρήματα γι αυτά τα αυτονόητα. Οκαθένας τα ξέρει και τα καταλαβαίνει σήμερα.

Δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίζουν και να μας ξεγελούν οι οποιοιδήποτε σωτήρεςτου λαού, δεξιοί και αριστεροί, θέτοντας ζητήματα που δεν έχουν θέση σήμερα.

Σήμερα πρόκειται μόνο για το έσχατο κατάντημα ενός λαού που τον καλούν με τη θέλησήτου να δεχθεί να τον οδηγήσουν στην εξαθλίωση και την καταστροφή, με μόνοεπιχείρημα έναν ωμό εκβιασμό («αν δεν δεχθείτε να σας εξαθλιώσουμε, δεν θα σαςδώσουμε λεφτά για να σας βοηθήσουμε»). Είναι ένας γελοίος εκβιασμός. Οιάνθρωποι που μας καλούν εκβιαστικά να συμφωνήσουμε στην εξαθλίωσή μας, «μαςδίνουν λεφτά για να μας βοηθήσουν». Πρέπει να είσαι ηλίθιος για να τουςπιστέψεις. Αυτό πιστεύουν για μας και αυτό διακυβεύεται σήμερα. Είναι το έσχατοκατάντημα. Σ αυτό πρέπει ν απαντήσουμε.

Σήμερα δεν έχουν θέση τα διλήμματα ευρώ ή δραχμή, μέσα ή έξω απ την ΕΕ, ποιασυγκεκριμένη πολιτική «μετά» κ.ο.κ. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να διασπούντην ενότητα του λαού, το μόνο όπλο του, που είναι και παραμένει ακαταμάχητο.

Εκείνο που προέχει σήμερα είναι με βάση την ενότητα και το στόχο που έχουν γίνεικατανοητοί (δηλαδή ν αποκαθηλώσουμε απ τους θρόνους τους που καταχρηστικάκατέχουν, τους απατεώνες και εκβιαστές, να τους συλλάβουμε και να λογοδοτήσουν),να κινητοποιήσουμε τις μεγάλες μάζες του λαού για την επίτευξή τους.

Κανείς δεν πρέπει να έχει την αυταπάτη πως τα σημερινά πλήθη στις πλατείες, αποτελούνκαι το λαό. Είναι μόνο η θέληση και η πρωτοβουλία του λαού σαν δυνατότητα. Γιανα μετουσιωθεί σε πραγματικότητα πρέπει ακόμα να πείσουμε τους εκατοντάδεςχιλιάδες και εκατομμύρια συμπολίτες μας που παραμένουν στα σπίτια τους, νακατέβουν στους δρόμους και τις πλατείες. Αυτό το κράτος με τη σημερινή τουμορφή πρέπει να πάψει να λειτουργεί.

Αλλά και ο λαός δεν υπάρχει σήμερα στην πραγματικότητα, παρά μόνο σαν μια δυνατότητα.Σήμερα υπάρχουν μόνο πλήθη. Ο λαός σαν ενότητα και οντότητα, μπορεί να υπάρξει,μόνο απ τη στιγμή που θα δράσει σαν ένα, που θα συσπειρωθεί γύρω από ένααίτημα, ένα σκοπό που να τον κινητοποιεί. Μιλάμε βέβαια για το λαό σαν πολιτικήοντότητα, που δραστηριοποιείται για ζητήματα επιβίωσης, όχι σαν «ενωμένη»αγορά, σαν συνεχιστές παραδόσεων κ.ο.κ.

Μόνο όταν φανεί το τι μπορεί να πετύχει ο λαός με την ενότητά του, πρέπει νασυζητηθούν και τα «μετά». Γιατί τότε θα φανούν και οι πραγματικές τουςδιαστάσεις και δυσκολίες. Αλλιώς θα τα δει ένας λαός σε ανάταση και εξεγερμένοςκι αλλιώς τα αντιμετωπίζουμε σήμερα, εξαθλιωμένοι ηθικά και διασπασμένοι.Αλλιώς μας αντιμετωπίζουν σήμερα, κι αλλιώς θα μας βλέπουν αύριο, αναπαντήσουμε αρνητικά στο αν είμαστε λαός ηλιθίων, που εθελοντικά μπορεί ναδεχθούμε την εξαθλίωσή μας.

Αυτό δείχνει και το τι πρέπει να κάνουμε σήμερα. Να ξεχυθούμε στις γειτονιέςοργανωμένα και να φέρουμε τον κόσμο στις πλατείες. Μόνο αυτό. Τίποτε άλλο. Καιδεν χρειάζονται πολύπλοκα επιχειρήματα. Ο λαός το έχει καταλάβει: Κάτω οικαταχραστές και οι απατεώνες. Σύλληψη και λογοδοσία.

Σήμερα υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για κινητοποίηση των μαζών. Πρόκειται μόνο γιαδυνατότητες. Αλλά, όπως είπε κάποιος («σ επαναστατικές στιγμές οι δυνατότητεςευρύνονται χιλιάδες φορές») αυτή η (δυνατότητα για) τεράστια αύξηση τωναριθμών, μπορεί να γεννήσει καινούργια ποιότητα: τον ελληνικό λαό του σήμερα. Καιόχι μόνο.

Γιώργος Παπανικολάου

12 Ιούνη 2011